Počet počítačových útoků a kyberútoků ve světě každým rokem roste.

V posledních letech se prudce zvýšil počet záměrných zásahů (hackerských nebo kybernetických útoků) do provozu informačních systémů státních i komerčních institucí.
Všechny informační systémy bez výjimky vycházejí z IT infrastruktury. Otázka zajištění informační bezpečnosti je důležitou součástí podnikových procesů, protože většina útoků kyber zločinců je zaměřena konkrétně na systémy infrastruktury, a to jako prostředek k cílovým zdrojům. Zanedbání opatření v oblasti zabezpečení informací může znamenat značné finanční ztráty i ztrátu dobrého jména.
Komplexní implementace a aplikace nástrojů ochrany IT infrastruktury umožňuje nejen snížit rizika zranitelnosti a zajistit požadovanou úroveň informační bezpečnosti, ale také optimalizuje rozpočet pro zajištění ochrany informací a zdrojů a může výrazně snížit náklady na vlastnictví nástrojů informační bezpečnosti a současně zvýšit úroveň ochrany podniku jako celku.

Jak zabezpečit IT infrastrukturu?

Pro nás ty nejdůležitější typy ochrany jsou:

  • Zabezpečení sítě
    Zabezpečení sítě, které zabrání vstupu neoprávněných uživatelů a útočníků do sítě. Použitelnost, spolehlivost sítě a integrita dat tedy zůstávají na nejvyšší možné úrovni. Tato úroveň zabezpečení je zásadní, aby hackeři nemohli získat přístup k datům v síti.
  • Bezpečnost internetu
    Zabezpečení internetu znamená ochranu informací odesílaných a přijímaných v prohlížečích a také zabezpečení sítě, a to i při používání webových aplikací.
  • Ochrana koncových bodů
    Koncová ochrana na úrovni zařízení. Mezi tato zařízení patří mobilní telefony, tablety, notebooky a stolní počítače. Ochrana koncových bodů zabrání vašim zařízením v přístupu ke škodlivým sítím, které představují hrozbu pro zabezpečení vaší organizace.
  • Cloudová ochrana
    Aplikace, data a identity jsou přenášeny do cloudu, což znamená, že se uživatelé připojují přímo k internetu a nepodléhají standardním kontrolám zabezpečení. Cloudové zabezpečení chrání používání softwaru jako služby a veřejného cloudu.
  • Ochrana aplikace
    Na úrovni ochrany aplikací se při vytváření provádí jejich speciální kódování, které zaručuje maximální bezpečnost aplikací a brání jim ve zranitelnosti vůči útokům. Tato další úroveň zabezpečení zahrnuje analýzu kódu aplikace a hledání možných zranitelností softwaru.

Vzdělání zaměstnanců je prvním a nejdůležitějším krokem! E-learning je nejjednodušší cesta, jak to udělat.

Více se dozvíte na stránkách www.cybersec.cz