Aktuální situace na poli kyberbezpečnosti vyžaduje zvýšenou pozornost, a tak kolegové úspěšně dokončili kurz ESET Inspect Optimization Specialist a získali patřičné certifikace. Díky této kvalifikaci jsme nyní schopni nabízet EDR/XDR licence, poskytovat vysokou kvalitu služeb a zajišťovat komplexní zabezpečení pro naše zákazníky.

EDR (Endpoint Detection and Response), XDR (Extended detection and response) řešení představují klíčový prvek moderního zabezpečení IT infrastruktury. Pomáhají společnostem identifikovat a reagovat na potenciální hrozby v reálném čase, což zvyšuje úroveň ochrany proti kybernetickým útokům.

Zjednodušeně řečeno se jedná o aplikaci, která běží na koncových zařízeních, jako jsou stanice, servery nebo mobilní zařízení a sbírá informace o tom, co se na nich děje. Je to takový kamarád antiviru. EDR/XDR monitoruje v podstatě veškeré dění v systému. Detekci anomálií pak provádí na základě analýzy sesbíraných informací. Centrální správa systému následně upozorňuje IT oddělení na detekované incidenty a nabízí nástroje k  snadnému řešení a pátrání po původu incidentu.

EDR/XDR přidává „viditelnost“ do míst, kde byla ještě nedávno tma. Antivirus spolu s EDR/XDR tak obrovsky zvyšuje pravděpodobnost odhalení útočníka v síti.

Náš skvělý tým je připraven poskytovat opět o něco efektivnější zabezpečení pro naše klienty.